H.M. Corwinstraat 28, 7576 ZD Oldenzaal
06 53 51 35 50
peter@buildtolink.com

Updaten of Vernieuwen?

Updaten of Vernieuwen?

“Ik krijg na 5 jaar nog steeds complimenten over mijn website”.

 • prachtige, heldere website,
 • overzichtelijk,
 • mooie scherpe foto’s,
  maar is de website ook voor jou nog wel zo handig en levert de website nog het gewenste resultaat op?
Net als alles heeft ook een website een levensduur. De levensduur voor een website is ongeveer 3 jaar. De site kan voor de klanten nog wel voldoen, maar dat komt omdat ze er aan gewend zijn en weten waar alle functies, menu-items, linkjes in de pagina zitten, waar ze alle voor hun belangrijke informatie kunnen vinden. En bij een nieuwe website is het natuurlijk eerst even zoeken en wennen, maar een goede website zit zo natuurlijk in elkaar dat alles zichzelf wijst.

Website updaten / aanpassen.

Om het eenvoudig te zeggen bestaat de website uit een voor- en achterkant. De voorkant, dat is wat de klant ziet. En de achterkant, de database met daarin de teksten, koppelingen naar plaatjes en alle andere zaken die de website in de lucht houden.
Het updaten / aanpassen van een WordPress website (het Content Management Systeem waar ik mee werk) het visueel updaten, dus een nieuwe look en feel te geven, is eenvoudig. Een nieuw template, de huisstijl inbrengen en er staat vaak binnen een dag een “nieuwe” website. De teksten en afbeeldingen blijven behouden en de opbouw van de website en pagina’s zullen volgens het bij het nieuwe template behorende css ( Cascading Style Sheet ) automatische gemaakt worden. Maar soms is er meer nodig en voldoet de website niet meer aan jouw wensen en verwachtingen, dan kiezen we ervoor om een geheel nieuwe website te bouwen.

Wat houdt je tegen om aan te schuiven?

Schuif vrijblijvend Aan Tafel … om samen jouw website te analyseren en vervolgens te kijken waar de verbeter mogelijkheden liggen. De tijdsinvestering voor jou is ongeveer 30 minuten.
Je hebt een website,maar bent niet meer geheel tevreden.
 • De vindbaarheid laat te wensen over, is dat ook het doel van de website of is het een mooie bijkomstigheid.
 • De website is qua vormgeving gedateerd.
 • De website is moeilijk zelf te onderhouden. Tekst plaatsen moet website bouwer gedaan worden (uurtje factuurtje), dat geldt ook voor een kleine aanpassing.

Soms is het een kwestie van een nieuw template (als het gaat om een WordPress website), maar regelmatig komt het voor dat het sneller en dus goed koper is om een nieuwe website te bouwen. Een basis zakelijke website heb je al vanaf € 795,- . Voor de meeste bedrijven is de meer dan voldoende.

 

Het CMS.

Het CMS (Content Management Systeem) waar ik mee werk is WordPress.  Het is een gratis systeem met erg veel gebruikers en regelmatige updates zodat het veilig en up-to-date is, mits het onderhouden wordt.

De voordelen van het systeem:

 • veel templates (aan te passen in uw kleuren),
 • veel plugins (fotoplayer, socialemedia logo’s enz.),
 • gemakkelijk zelf te vullen met teksten en foto’s.

Het nadeel van het systeem:

 • om een goed draaiende website te maken zijn plugins nodig,
 • plugins moeten onderhouden worden,
 • minder veilig door alle plugins,

Je ziet WordPress heeft zowel voordelen als de nadelen. Het is niet moeilijk te onderhouden, maar het moet wel gebeuren!

Levert de website niet meer het gewenste resultaat op of kan wel iets verbeteren. Maak dan een afspraak en we zitten misschien volgende week al Aan Tafel … om jouw website te analyseren. Ook wanneer jouw website niet door Build to Link gemaakt is, ik kijk graag met je mee naar de verbetermogelijkheden.